14. mai 2007

Flere fjellturer

Mulighetene som fjellet gir, er blant de flotte sidene ved å ha Masfjorden som bosted. Og den årlige deltakelsen i den femten posters fjelltrimen har gitt mulighet til å bli godt kjent i hele det store fjellområdet, og gir en ekstra tilskyndelse til å komme seg av gårde til stadig nye mål.

Utsikt mot Fensfjorden fra Melshovden

Årets fjelltrimsesong startet pent og pyntelig sammen med Kari palmesøndag etter gudstjeneste i Granneheimen på Kvingo, med en trivelig tur til Melshovden. Det er ikke lange turen, men det er blitt et veldig attraktivt turmål med nesten 1300 registrerte besøk i 2006, og en flott utsikt både innover Austfjorden og utover Fensfjorden.

Påskedagene hadde nok med andre ting - bl.a. skulle nye gudstjenester forberedes. Men siden har faktisk flere av postene allerede blitt besøkt. Onsdag 18.april hadde jeg turlederansvar for onsdagstur til Mjangersetra. Det var ikke akkurat ideelt turvær - men elleve entusiaster trosset varselet om snøbyger og la i vei opp lia.

Onsdagstur til Mjangersetra i snødrev!

Og meteorologene tok ikke feil: På bildet kan man tydelig se snødrevet som gjorde oppholdet ved setra heller kortvarig. Fascinerende var det likevel.

Siste søndag i april var det konfirmasjon i Sandnes kyrkje - en nydelig vårdag. Og når konfirmanter og gjester samles rundt festbordene, har presten fri. Da ble trangen til å nyte resten av dagen i fjellet påtrengende. Fra Andvik går en grei skogsveg et godt stykke opp mot Lykjelen - og stien videre er lett å følge. Der har vært turpost en del ganger før, men det er alltid like fint å stå der og nyte utsikten over bygda under.

Andvik sett fra Lykjelen

Fra Lykjelen gikk turen videre inn over fjellet langs Andvikdalen, med Torskarnakkjen som mål. Det er ikke lange stykket å gå - lett og fint. Og derfra har en flott utsikt i mange retninger. Jeg tar med et bilde med usikt over Kvingedalen med Kvingedalsvatnet.

Utsikt over Kvingedal fra Torskarnakkjen

Fra Torskarnakkjen la jeg turen hjem via Torsteinshytta og Sandnesvatnet, og utsatte henting av bil til seinere på kveld. En egen tilfredsstillelse å kunne gjøre akkurat det - å ha fjellet så nært at turen kan avsluttes i tunet heime! Det ble en veldig flott dag med en tur i rolig tempo på omlag fire og en halv time - en flott ettermiddagstur - og navnet skrevet på tre av årets fjelltrimposter!

I dalføret ned til høyre ligger Torsteinshytta, og over høydedraget i synsranden mot Fensfjorden fører stiene heim.

Ingen kommentarer: