25. nov. 2008

Spennende og flott indremisjonshelg

Det har vært en spennende og flott helg med indremisjonsarbeid og bibelskole som ramme og Bildøy som arena.

Indremisjonsforbundet (ImF) har hatt et viktig rådsmøte med representasjon fra alle deler av arbeidet. Ved siden av strategi- og langtidsplan for de neste årene, var det særlig spørsmålet om opprettelse av kirkesamfunn i regi av ImF som sto i fokus. Det er jo ikke til å legge skjul på at utviklingen i Den norske kirke har ført til at mange har valgt å melde seg ut, uten å finne noe klart alternativ. I ImF (og i Norsk Luthersk Misjonssamband) har vi funnet at opprettelse av et kirkesamfunn i regi av organisasjonen, kan være et mulig alternativ for mange som er i en slik situasjon. Jeg skal ikke beskrive så nøye her hvordan dette er tenkt, bare understreke at det ikke er ment slik at ImF blir kirkesamfunn. ImF skal fortsatt være den åpne og frie misjonsorganisasjonen det har vært, med et klart mål å arbeide innen både Den norske kirke og andre aktuelle samarbeidspartnere. Men samtidig gi mulighet for at de som ønsker det, kan knytte seg til ImF i form av kirkemedlemskap med alt som det måtte innebære.
Personlig må jeg også si at jeg har mye til overs for denne tanken, og jeg håper det kan være en vei å gå for mange av dem som velger å melde seg ut av kirken. Samtidig som jeg er spent på hvordan dette kan utvikle seg videre i tiden som kommer.
nettsiden til ImF-organet Sambåndet eller på Vårt Lands nettside, kan du, om du vil, lese litt mer om behandlingen av denne saken på rådsmøtet.
På bildet noen av rådsmøtedeltakerne med generalsekretær Karl Johan Hallaråker på talerstolen.

Men helgen ga ikke bare rom for alvorlige drøftinger. Lørdagskvelden av avsatt til markering av at Bibelskolen har vært 25 år på Bildøy.

Totalt har Bibelskolen en 120 år lang historie, men kom til Bildøy i 1983. Det ble en fantastisk flott fest med fullsatt Bibelskolehall og et flott program.
Det er et fantastisk flott privilegium å få lov å være med i denne sammenhengen ved å få lov å ha en plass i styret. Mer om festen går det også an å lese andre steder på nettet - selvsagt først og fremst på Bibelskolens egen netteside. Det er bare å klikke seg inn.
På bildet: rektor Arnfinn Norheim som åpnet festen - foran en del av kormedlemene i Divisi.

Ingen kommentarer: