19. juli 2010

Vår og forsommer med gode fjellopplevelser

En sommerdag etter dager med regn, er det godt å tenke tilbake på en vår med mange gode opplevelser fra nye turer i de flotte fjellområdene vi er velsignet med å ha like utafor stuedøra.
Skjønt - forandringene melder seg sannelig der også - også de menneskeskapte. Hvem skulle tro at de to bildene nedenfor er tatt med bare hundre meters avstand? Her møtes virkelig gammel og ny tid - i det nye Blådalselvas småkraftverk som er under bygging - og den gamle trebrua ved Blådalsvatnet.

Det har - som sagt - blitt mange flotte turer - og man trenger ikke gå langt for å få flotte opplevelser og spennende utsikt. Her ser vi rett ned på Sandnes og Sandneskletten og har utsikt mot Fensfjorden og langt til havs.

Turer kan gjerne skje i fellesskap med gode venner og/eller livsledsager, men noen ganger er det i grunnen fint å gå aleine også - i eget tempo og egne tanker og stillhet. Og så kan man jo treffe en og annen kjent eller ukjent - som på bildet nedenfor: På fjellet opp for Sør-Kvinge setra (Setrebotn) står Drenjen i Skaret - og har stått der i vær og vind i lange tider. Han setter nok pris på en og annen forbipasserende. Denne sesongen kan det nok også hende at det ikke er så få som stanser opp og hilser skikkelig på, siden han har fått æren av å passe på en av årets fjellposter.

Søndagen etter ble det en lengre tur - opp fra Nord-Kvingo, forbi Nord-Kvinge setrene, via Reknessetra og ned Nordlandsdalen - igjen en fantastisk flott tur. Her et utsyn mot med Reknessetra i forgrunnen og Meisdalsvatnet som strekker seg mot Åndekvamsetrene og Andviksetra.

Og så må jeg nesten ta med noen glimt fra vår flotte dagstur sammen med Ingunn, Inger, Oddvar, Gunvor og Eldbjørg - opp via Totlandssetra - over Totlandsfjellet og ned i botnen inst i Geiskegjelen. Det kjennes utrolig godt å føle at kroppen fungerer og at målene blir nådd. Og uendelig godt å kjenne den spesielle opplevelsen av å bevege seg oppe i de frie fjellområdene.
Her er det Kari som står og ser ned mot Geiskegjelen.

Og så nærmer vi oss utgangspunktet vi kom fra - og kjenner at det er godt å ha en sist rast før vi for alvor er på vei ned igjen.


Ingen kommentarer: