5. aug. 2010

Blåbær er godt!

Det synes i alle fall vesle Lukas som, godt hjulpet av mamma Rita, storkoser seg med blåbærene han finner i lyngen som har vokst fram bare noen meter fra hytta vår på Seim.

Og de ser unektelig fristende ut, enten du er bare året gammel, eller har flere år på baken enn du liker å tenke på. - Forøvrig veldig kjekt med sommerbesøk av Roger, Rita og Lukas.

Og hvem skulle tro at denne lille kulten framfor hytta skulle romme så mye som halvannen liter med velsmakende bær? Så mye har vi i alle fall aldri vært i stand til å høste derfra før. Og alt for verdifulle til at de bare skal henge der og bli til mat for våre små, flyvende venner. (NB: Om ikke hytta vår er av de største, er det nok ikke den som skimtes bak rogne-stammene ..... )

Så nå har det vanket rørte blåbær på frokostbordet en hel liten uke, og enda er der visst mer igjen.

Men - det er ikke bare i blåbærhaugen det vokser og gror. I eplebakken bak hytta ser det også lovende ut på begge de to trærne som har fått slå rot der. Første gang at det yngste virkelig ser ut til å gi resultater. Så, om bare høsten gir god vekst, og vi klarer å høste før hjorten, har vi enda mye bra å se fram til.

Og oppe ved huset, der modnes ripsen. Kari og Ingvild har i løpet av dagen klart å ta hånd om det som var klart til å plukkes. Kan nok vanke rørte rips også en og annen gang ut over høsten - og kanskje vinteren også!

Ingen kommentarer: