17. des. 2010

Ufattelig at Kjersti og Renate er borte

En tung uke ligger bak oss. Det er ufattelig at Kjersti og Renate Sleire Holmaas er borte - 18 og 16 år gamle (foto: NRK), etter den fatale trafikkulykken for en uke siden.
Det er ikke vanskelig å se dem for seg i glad livsutfoldelse enten det var i ting som skjedde ved skolen, i kirken - rundt stuebordet vårt på barneforeninga eller klubbkvelder i ten-klubben. Det er bare vel en uke siden Renate var på plass i strålende humør på ten-klubbens julebord, og vi så fram til å ha henne med også ved den neste konfirmantleiren som en av våre flotte, unge ledere. Det er vondt å vite at de ikke er her lenger, og det tungt å tenke på Ivar og Maud som har mistet to av sine strålende døtre, og Annette og Solveig som har mistet sine søstre.
I dag var begravelsen i Sandnes kyrkje, med over 600 som fulgte dem. Lyd- og bildeoverføring til både gymsalen på skolen, kommunestyresalen og kyrkjelydssalen i kirken måtte til for gi plass for alle. Det er godt å vite at vi at vi har fått gi dem en fin begravelse der deres eget engasjement med sang og musikk fikk prege minnedelen, og der håpet vi har fått i vår Herre Jesus Kristus, og deres eget vitnesbyrd gjennom sangene de valgte seg ved konfirmasjonen for få år siden, fikk stå i sentrum.
Vil du lese litt mer om begravelsen, kan du gjerne klikke deg fram til NRK-Hordaland, BT, Strilen eller VG. Eller se sendinga på Vestlandsrevyen for fredag.

Ingen kommentarer: