13. juni 2011

2.pinsedag og stølsmesse i Bukkedalen

Det ble en helt annen dag enn da vi sist - i juni 1999 - hadde stølsmesse i Bukkedalen. Den gang kom regnet vannrett med vinden og vi vasset til knes for å komme over elveosen i Bukkedalsvannet.
I dag var det en fryd å ta seg opp det lille dalføret fra Stordalsvatnet og til Bukkedalsvatnet, og videre rundt vannet til vi var inne ved Bukkedalstølen. Nesten 40 i alle aldre hadde tatt samme veien og var samlet til stølsmessa i strålende sol, fin temperatur og bare passe vind.
Tradisjonen med stølsmesser er en tradisjon jeg har lært å sette veldig høyt, og ønsker å ta godt vare på. Det er noe helt spesielt å kunne samles til enkelt gudstjeneste på denne måten, med 'den vesle Bibelen' som tekst: "Så høyt har Gud elsket verden, at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv!" - og med godt fellesskap om småprat, nistepakke og termos med medbrakt te eller kaffi.
Denne gangen hadde vi ikke noe behov for å komme innendørs, men vil gi en stor takk til Walter Fosse som stilte hytta og stedet til disposisjon for stølsmesse denne gangen.

Ingen kommentarer: