23. juli 2006

Regntid og gudstjenestetid

Det er regntid i Thailand. Ikke slik at sola har tatt sommerferie - den er her stadig og gir varme og feriefornemmelse. Men plutselig kan den - uten særlig forvarsel - overlate hele arenaen til regnet. Og det gjorde den lørdag ettermiddag - og det til gagns! Vannet rant som elver fra takrennene - på rismarker og elveleier ble det store innsjøer. Sammen med intenst lyn og torden holdt regnet det gående til godt ut på søndag formiddag.
Men - regntid eller ikke regntid - gudstje-nestetid har også sin faste plass. Målet for søndagen var Khok Noy - om lag en times kjøretid fra Phibun. Det gikk bra det meste av tida - til vi var nesten framme - på en landsens sidevei med rød jord, oversvømmet både her og der om kapp med dype kratere som satte sjåførens (Kjartans) balansekunster på utfordrende prøver. Men - plutselig var det ikke spørsmål lenger - det var bom stopp - kirkeveien forsvant i strømmende, brune vannmasser. Det hjalp ikke at vi alt skulle vært framme, og det bare var noen hundre meter igjen. Mobil-melding til kirken - tilbake den veien vi kom, og ny innfallsvinkel - denne gang med bedre hell!
Og gudstjenesten og menigheten? - De lot regntid være regntid og lot gudstjenestetida vente - til vi var framme en halv time for seint. Og vi fikk være med på en flott og god gudstje-neste med både kjente og totalt ukjente elementer. Selvsagt måtte også gjester si noen ord, og med tapper innsats fra Eirin, ble svigerfars setninger - som ikke tok minste hensyn til hennes innlærte ordforråd - til rimelig forståelig hilsen - tror vi ....
Etter gudstjenesten: Full middag for alle - til og med fire av prestens kyllinger hadde måttet late livet for gjestene og misjonærene på besøk!
Flott opplevelse - flotte og gjestfrie mennesker som det er en stor opplevelse å få møte!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser ut til at dere har det bra i Thailand og det gleder meg masse... Her går det bra, er overskyet i deg og det er egentlig litt godt...:-) Ønsker dere en fortsatt fin ferie i Thailand... Reiser inn til Norheimsund i helga...

Anonym sa...

Titt og ofte tar jeg turen innom Eirins og Kjartans blogg. Kjekt for en gammel Thailand-misjonær å følge livet i Phibun. Dagen før dere besøkte Khok Noy, pratet jeg med pastor Subin på telefon. Han fortalte at Kjartans foreldre skulle være med på gudstjeneste og at han akkurat skulle til å slakte søndagsmiddagen. Søndag kveld - noen ganske få timer etter besøket - leste jeg med fornøyelse om dagens opplevelser og så igjen gode venner i Khok Noy.
Egentlig litt absurd med denne nye teknologien :)
Håper dere fortsatt får et fint opphold i Thailand. Hils så mye til Kjartan og Eirin. Varme hilsener fra Morten Sandland

Anonym sa...

Ja ja det er noen som får være med påalt det gøye.... He he misunner ikke eirin den oversettelsen. Lykke til....

Hils Kaja vennen masse.

Klem fra simsbanden

Anonym sa...

Så har vi igjen tilgang til blogg og den store verda - internetten hos Farfar er ikkje heilt oppe kan ein seie... Men jordbæra var på topp! Takk for sist! Veldig kjekt å sjå at de har det godt og får oppleve mykje og vere saman med Kaja og dei - Vi forstår at det er sterke inntrykk frå kyrkje og samfunn. Flott at de kan vere der ei stund - vonar de held ut varme og sterk mat.
Vi er heime att no - godt det også. Varmt og fint her også - som det har vore siste veka. Hels til dei andre!