9. des. 2007

150 barn og ungdom på førjulssamlinger!

Prestetjenesten har mange flotte sider. En av dem jeg hvert år ser fram til med glede, er å få være med en runde i de aller fleste lagene for barn og ungdom siste samlingene før jul - - Haugsvær, Frøyset, Sandnes - - . I løpet av en ukes tid får jeg møte rundt 150 unge mennesker i glad utfoldelse - med den største forventning til at hver enkelt skal få sin lille julegave - en bitte liten juleting til 10-20 kr. (Jo, det går an å gi rimelige julegaver som gleder ...!) - og spise risgrøt i lange baner og ulik smak og 'konsistens'

- men hvert nytt sted med samme spenning: Hvem finner mandelen?

Og - enten stille og lydhør 'forsamling', lyttende til andaktsord om det samme 'gamle' evangeliet - eller: Proppfulle av spørsmål og personlige beretninger som barefram - en utfordring i konsentrasjon, for både å gi dem opplevelse av å bli hørt, og kunne holde konsentrasjon om å formidle det jeg selv hadde som mål, - - hvem sa at balanse på stram line er en utfordring? Og siste uken før jul - ja, da er det skolegudstjenester for samtlige elever i klasse 1-10 samt julesamlinger for barnehagene i både Sandnes og Frøyset. Det er virkelig noe å glede seg til!

Og i dag har vi nok en gang feira jubileum - med 140 på gudstjeneste i Frøyset. Kirken er 70 år i år. Ikke det store jubileet, men nok til en flott markering. Og deretter hastig videre til adventsamling i Haugsvær bedehus - fullstappet av unge familier og smilende besteforeldre. Jo - prestetjenesten har virkelig mange flotte sider!

Ingen kommentarer: