5. juni 2008

Det var den travle uken ....

Ja, egentlig startet det slett ikke med dagen da vedkløyveren ble for nærgående - det startet vel egentlig med den fantastisk flotte dagen da noen fant det for godt å markere at vi har vært masfjordinger i 25 år. Det var vel det som var innledningen til et par nokså hektiske uker.
Jeg skal nok ikke plage dere med alle slags detaljer. Men travle tider betyr som regel også mange flotte og berikende opplevelser. Jeg skal bare ta dere med til noen av dem - kanskje helst noen som var litt annerledes enn det som hører til de vanligste hendelser i vår mangesidige tilværelse.
I et par, tre år nå har jeg fått være med i kretsstyret i Israelsmisjonen. Lørdag for snart to uker siden hadde tidligere styremedlem Aksel Solberg invitert hele styret til hytta deres i Austevoll.Et fantastisk sted helt ut mot havgapet, lunt mellom knauser og steingard. Flott å sitte der ved hytta både ved styredrøftinger og ved det fantastiske lunsj-bordet de inviterte til! (Aksel stående til høyre.)

Søndag hadde vi den store gleden å få Anna og hennes venn Arne på besøk. Utrolig kjekt at vi er på listen over dem de må besøke på en vestlandshelg! Og veldig kjekt å kjenne at kontakten er der som om det bare var noen uker siden hun flyttet herfra. De kom til gudstjenesten i Sandnes kyrkje og var til middag og en god stund ut over dagen, så vi fikk god tid å prate om mange ting! Kjekt å bli litt kjent med Arne. Tusen takk for besøket! Velkommen igjen når som helst! Og håper jeg også snart kan finne muligheten til tur så jeg kunne få se hvor du nå bor, Anna.

Samme søndag kveld var jeg til Frekhaug bedehus og deltok på undervisningskveld med et spennende tema: "Herre, vis oss din veg ... når trua vert sett på prøve." Mange ting foregikk på Frekhaug denne søndagen, så der var ikke så veldig mange, - men vi hadde en veldig fin kveld. Og heimturene på kveldene er for tiden i seg selv fantastiske opplevelser. Her et blikk mot solnedgangen fra Ostereidet, over Austfjorden - på vegen heim fra Frekhaug!

Onsdagen etter - for en uke siden - var det israesmisjonen som igjen sto i fokus. Denne gangen på Fjon Fjellkyrkje. Fra Nordhordland og Bergens-området inviterte vi for første gang til Israelsmisjonsdag - en hel dag med israelsmisjonens arbeid på dagsorden. Vel 30 var samlet og fikk bl.a. høre soknepresten i Gulen, Jens Linde, tale og synge. På planen sto selvsagt også middag (raspekaker!) og god tid til tur i det flotte været før avslutning med kaffi og samling med forskjellige beretninger om det viktige arbeidet. Det blir nok ikke siste gangen vi inviterer til en slik samling!

Og så - sist lørdag - var det Bibelskolen sin tur. Etter vielse i Frøyset dro jeg rett til Bildøy for å holde festtale på avslutningsfesten. En flott og spesiell opplevelse, slik det må bli når en slik studentflokk skal ta farvel med hverandre og med et spesielt og viktig år i deres liv! Mange flotte programinnslag både med sang, musikk og andre ting. Det er en glede at en stor del av dem velger å fortsette et år til på T2 (Tjeneste 2 - andreårskurset), og at vi ser ut til å få en fin vekst igjen i studenttallet til høsten! Har ikke egne bilder derfra, men disse to bildene hentet fra Bibelskolens nettside (klikk og se!) får få fortelle om en flott skole og mange flotte studenter! Det er en fantastisk glede å få være med i styret for skolen - og et stort ansvar! Vær gjerne med og be for skolen!

Vel - det var noen glimt fra to hektiske, men flotte uker. Og noe av resultatet av ukens arbeid kan også leses ved å laste ned (pdf) meldingsbladet vårt "Masfjordingen" fra Masfjorden kommunes nettside. Det kan absolutt være verd noen minutter!

Ingen kommentarer: