8. aug. 2006

Takk for oss i 216 Hoay Pai

Siste dag i Phibun - Thailand - i ettermiddag reiser vi. Flyet går fra Ubon 20.25 - kl 01.20 i natt regner vi med å lette fra Bangkok, og etter skifte av fly i morgen tidlig, tilbake til Flesland i morgen formiddag - til en sommer som ser ut til å ha inntatt en mer normal vestlandspåkledning etter det vi kan se på hjemlige værvarsel. Det blir selvsagt godt å komme hjem igjen, men vi har hatt tre fantastisk fine uker her, og opplevd å bli kjent med sammenhengene der Kaja, Eirin og Kjartan ferdes i sitt daglige liv - og fått være sammen med dem akkkurat slik vi ønsket. Vi ser at de har det bra, og vi ser at det på mange måter er et flott land de nå bor i og har en stor oppgave i. Vi avslutter med noen bilder fra den nærmeste hverdag:
Vi starter heime - med et bilde som viser at selv om mangt skjer på thai-vis, er ikke Norge langt borte: her er bestemor og Kaja i ferd med å lage vaffelkaker til ettermid-dagskaffi!

Nabolaget de bor i, er svært landlig. På bildet ser dere nærmeste nabo, og huset deres ser man taket av mellom trærne midt på bildet. Her går dyrene rundt hagemurene, og rismarkene er bare et par steinkast unna. Var en dag en snartur ute på markene og hilste på risplantende naboer - de var smilende og hyggelige, om vi ikke forsto så mye av hverandres ord.
Det har vært minst like viktig å få oppleve hverdagsrytmen som de spesielle inntrykk et fremmed land og kultur gir.
- Å få være med ved lunsjmåltidene på kafeen vegg i vegg med språkskolen - 20 min å gå heimefra i 30gr-tempo - være med og hente Kaja i barnehagen - og alt det andre vi har fått delaktighet i.
Og så - ut på ettermiddagen/tidlig kveld samles til måltid rundt kjøkkenbordet - med så norsk mat som mulig: syltetøy, brunost, hvitost med tomat på, leverpostei og fårepølse - i går hadde vi til og med rømmegrøt til kvelds! Og så litt diskusjon med den aller yngste ved borden om hva hun vil ha og ikke ha .... - akkurat som det må være med familiemedlem i bort imot ubøyelig alder ....

Kort sagt - vi har hatt tre fantastisk fine og innholdsrike uker. Tusen takk for oss!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser så koseligt ut.

Kjartan, Eirin, Kaja og Mathea Sørheim sa...

Kaja synes de var tomt i huset etter dere, og i dag hadde hun lyst til å skrive litt til bestemor og bestefar:hh¨¨¨

----12 de ee 4 eerfffijhuu7777@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@¨¨øøøøøø_ n .øøæøøøøøææææææææ--

Maria og Espen Tveten sa...

Takk for denne gangen. Det var som ventet veldig hyggelig å treffe dere igjen.

Det har vært moro for oss å lese hvordan dere har opplevd vår hverdag. Dere har fått med mye.

Velkommen tilbake og lykke til med alt det viktige dere er med på i Norge.

Espen