28. mars 2007

Flere sikre vårtegn

Der er mange vakre vårtegn å finne akkurat nå. Men ikke bare i naturen rundt oss. Noen av de vakre vårtegnene er å finne innendørs - rundt i våre tre kirker. Tre hele dager nå har vi hatt både 2.klasse og 4.klasse fra alle de tre skolene på besøk i hver sine respektive kirker. 4.klasse får forhåpentlig nyttig lærdom om kirkehusets innhold og utforming. 2.klasse får sitte og lytte til hele påskens veldige beretning om vår Herre og Frelser Jesus Kristus - til bilder av ulik art og kvalitet - scannet fra bøker og hentet fra nett. De nye teknologier gjør sitt inntog på mange vis. Bildet er fra 2.klasse ved Nordbygda skoles besøk i Frøyset kyrkje nå tirsdag.

Et sikkert vårtegn er også gudstjenestene med samtale med konfirmantene - eller deltakelse på ulike vis i en temagudstjeneste med fokus på et av de mange områder de møter i konfirmasjonstida. Bildet er fra samtalegustjenesten med konfirmantene i Frøyset sist søndag.I år har vi hatt fokus på tema for Kirkens Nødhjelps fasteinnsamling - mennesker som lider under glemte konflikter i vår verden - med det talende temaet 'Forglemmegei'. I tekst, bilder og film hadde vi fokus på utfordringer i Burma/Thailand og Kenya (...nye teknologier gjør sitt inntog også i konfirmantenes hverdag...). Vil du lese mer om de store utfordringene det handler om, kan du klikke på lenken: http://www.nca.no/article/archive/553
I går gjorde konfirmantene sin praktiske innsats for disse utfordringene ved å gå fra dør til dør i bøsseinnsamling - med et fantastisk resultat som overgår alle tidliger innsamlinger: Kr 39 563 fra en befolkning på under 1700. Jeg er imponert over konfirmantenenes innsats og folks givervilje!
Nytt av året var en mulighet til å 'sponse' innsamlingsresultat - fra mennesker som lovet å gi fra 1 til 3 øre pr innsamlet krone i sitt sokn. Det utgjør kr 3 355 av det samlede resultatet - også et kjempeflott pluss!


Vårt tredje sikre vårtegn er avslutningene av dåpsskolene for 5-åringene. Det er en stor dag! Med sjokoladekake, diplomer og utstilling av alt fra selvlagde døpefonter i leire til gullkors laget av makaroni og gull-spray. Her har vi de 'uteksaminerte' - også dette i Frøyset - som var først ute med fest bare to dager før påskeferie.

Ingen kommentarer: