23. mars 2008

Påskedagsgudtjeneste i Mukdahan

Så har vi fått oppleve påskedagsgudstjeneste i Mukdahan! En flott opplevelse i et fullsatt gudstjenesterom der Sim både ledet gudstjenesten og på forhånd hadde arrangert det slik at det på en fantastisk måte ga tydelig opplevelse av at det var påsken med Jesus i sentrum det handlet om. På alterets plass hadde hun laget et Golgata med tre kors, og med den tomme grava under - vakkert innrammet av grønne planter og blomster. Så får det våge seg om vi ikke fikk sunget alle de mest kjente påskesalmene dette året - denne gangen var det resultat av at påskens evangelium forkynnes for stadig nye folkegrupper vi fikk oppleve - og oppleve det slik de finner det naturlig å uttrykke det.

Og så fikk vi oppleve å være med på det flotteste av alt: ti nye - åtte voksne og unge, to småbarn - som ble døpt og lagt til menigheten her - og blant dem Tik - den ene av de to språklærerne til de to unge misjonærfamiliene Sørheim og Tveten - og etter hvert ganske mange flere. For bloggskriveren var det også en flott opplevelse å få delta ved å tenne dåpslyset til hver av de døpte etter dåpshandlingen var fullført. Bedre påskeopplevelse enn å få oppleve at mennesker tar imot troen på Jesus og innlemmes i hans menighet, kan vel ikke tenkes. Vi ønsker de nydøpte Guds velsignelse og Den Hellige Ånds kraft til å leve et levende liv i tro på Jesus Kristus.


1 kommentar:

Anonym sa...

Det må ha vore ei stor oppleving å få vera med på alt som har skjedd rundt om i kyrkjene denne påska.Fint at de har delt det med oss her på bloggen. Gler meg til å høyre meir når de snart kjem heim att. Vi har hatt det fint her på Øre og.
Så må eg gratulera dykk med Kjartan som er 33 år i dag.