17. feb. 2009

Ung(e) søndag(er)

Heldigvis - selv gråhvite søndager kan være langt mer enn bare gråhvite. To-tre søndager har vi nå bak oss der kirkene har vært fylt og preget av barn, ungdom og liv. Flott! To søndager med Barnas Misjonsdag - tre gudstjenester - en i hver kirke. Alle med barn i hovedroller og flott engasjement for vårt misjonsprosjekt - kirkesenteret og opplæringssenteret i Mukdahan. Og en søndag - eller rettere: en hel langhelg med konfirmanter og leir, avsluttet med flott gudstjeneste på Fjon Fjellkyrkje.
Av gudstjenestene må det likevel være på sin plass å framheve familiegudstjenesten på Solheim forrige søndag - der de eldste fire-fem 12-13 åringene i Barnekoret - hadde overtatt hele regien - diskutert, planlagt, øvet - og til slutt plasserte presten nærmest bare i bakgrunnen - og holdt gudstjeneste for hele menigheten - med bønner, preik, sang - og til sist velsignelsen. Fantastisk flott og stor opplevelse og en utrolig bra innsats fra unge, frimodige og flinke ungdommer! Slikt gir perspektiver for framtida!

Og så hadde vi altså sist helg en flott konfirmantleir, med fantastisk fin lederhjelp fra både unge medarbeidere og foreldre. Vi er priviligert som få lov å jobbe med så positive ungdommer - at det er slik at vi faktisk gleder oss til å dra på leir med dem! Og så får vi håpe at det som blir sådd av ord om livsverdier og om vår store frelser og Herre, Jesus Kristus, får spire og vokse videre i unge sinn og skape liv og livsinnhold og frelse.
Må ta med noen glimt fra en strålende leir:

Ingen kommentarer: