13. jan. 2010

For kaldt for Frøyset

Søndag skulle vi ha familiegudsteneste - i Frøyset kyrkje. Men med 14 minus, dårlig isolasjon og sviktende varmovner var det alt lørdag klart at der måtte nytenkning til. Første tanke var kyrkjelydssalen - nyisolert og gode varmeovner fra slutten av åttitallet. Men så sviktet strømtilførselen uten at BKK kunne love noe om tidsaspekt før ting var på plass. Da kom tanken på Sjukeheimen. Der er det godt og varmt, og de har lokalitet for mange. Det ble løsningen,

og dermed ble det gudsteneste med vevstol og hylleseksjon der alter og alterbilde pleier ha sin plass. Og vesle Sara ble døpt - med døpefont medbragt fra kirken.

Til og med lokalavisa Strilen hadde fått med seg hendelsen, og hadde oppslag både i papirutgave og på nettet. Du finner det om du klikker på lenka til avisa her.
Vi hadde en helt flott gudstjeneste - helt etter opprinnelige planer. Og til misjonsarbeidet ved senteret i Mukdahan, Thailand, ble der lagt igjen så og si 3000 i offerkorga.
Og søndag som kommer - ja, da er det vesle Mathea sin tur å bli båret til dåpen - i vår egen Sandnes kyrkje. Også der Barnas Misjonsdag med Thailand i fokus - og med vesentlig bedre kontroll på temperaturen, så det går nok uten slike problemer som i Frøyset.

Ingen kommentarer: