1. jan. 2010

Jul og nyttår i Amundsbotn

Vi har passert nyttårsskiftet, og vi har hatt vår første fundering på om vi skal følge NRK og si totusenogti, eller TV2 med tjueti (eller var det omvendt?).

I alle fall – vi har hatt en fantastisk flott jule- og nyttårshøytid – på alle måter – både med ramme og innhold – og både forberedelse og selve juleuka. Ikke alt er fanget inn i bilder. Det gjelder f.eks. skole- og barnehagegudstjenester, julekonserter og vår årlige tur til Seim for å hente juletre – som enda en gang ble helt etter ønske. Men litt ble fanget inn – som Bente og Johanne i konsentrert arbeid med julebaksten en god uke før jul.

Og før snøen enda var kommet: Det som kanskje må kalles ’årets juletre’ – på bakken i Botne-neset, der barnehagen og skolens yngste pleier ha sine utedager med bål og mange aktiviteter.

Men jul ble det for alvor da Bente, Thorbjørn og Trude var kommet heim, og vi sammen kunne glede oss over fellesskap på så mange måter. Da er f.eks. Rummikub en trivelig felles aktivitet.



Og ute ble jo rammen dette året aldeles fantastisk – med snø dyp nok til å nyte både ski og akebrett like fra siste helga i advent. For Kaja, som hadde fått sine første ski til jul, og som, sammen med pappa Kjartan, mamma Eirin og vesle Mathea var kommet til oss 2.juledag, var det drømmeforhold.



Og i snøborgen som kunne lages den ene dagen det var litt mildt og kram snø, var det så koselig som det bare kan bli, med pølser grillet på bål og med varm sjokolade på termos.

Litt for tidlig for vesle Mathea å være med og nyte utelivet, men inne har hun, sammen med Kaja vært det selvsagte midtpunkt.

Nyttårskvelden ble innledet med fire flotte nyttårsbukker – tre trillingsøstre og storesøster Freya med bestemor på Andvik. De ga oss god hjelp med å lyse opp tunet framfor huset med de første stjerneskuddene.

Nyttårsfyrverkeriet overlot vi til gode naboer, og kunne nyte det i fullt mon horisonten rundt ved midnattstid.

Og nå har vi nettopp kommet inn fra flott ’nyttårsrenn’ for hele familien i Storebakken.

Flott stemningsskapende tiltak til glede for alle – mange utrustet med de flotteste kostymer og iderik utrustning for fri utfoldelse både i løypa og akebakken. Kjempebra!

Så da er det bare å ønske trofaste lesere et GODT NYTT ÅR! Og for oss betyr det selvsagt at vi fremfor alt ønsker dere Guds rike velsignelse!

1 kommentar:

Bente Cathrine sa...

Tusen takk for en herlig jule og nyttårshelg.!

Har kost meg masse... og er ikke lenge til jeg kommer igjen :-)

Er foresten kommet oppdatering på bloggen min oxo :-)