11. juni 2006

Nydelig søndag - og fjelltur igjen...

Hva gjør man når man er så heldig å bo i et nydelig naturområde som Masfjorden, og det er søndag - og frihelg - og man våkner til en fantastisk morgen i begynnelsen av juni? Det er vanskelig å ikke tenke fjell! Og når Bente og Rune har sendt tydelige signal om at de gjerne slår følge - er veien kort fra tanke til realisering!

Sekker pakkes - fiskestang, stormkjøkken, pølser, bacon og potetsalat, frukt og sjokolade - til og med shortsen får være med for første gang i år! Kvingedal er et flott startsted - og selvsagt er svart-prikkede Linsey med - - god sti å følge - en bratt kneik før fjellflatene nås, får svetten på gang. Må ha en kikk ut over Andvikdalen - så vi virkelig får se hvor flott vi har det. Og litt matpause undervegs kommer vi ikke utenom - selv om noen mente frokosten var så solid at det ville holde en stund enda.

Vi hadde satt oss et mål - en turpost ved Timrebotstjønn innunder Illestigfjellet. Tenkte det var et passelig sted å prøve fiskelykken også. Tre timers vandring i rolig tempo ga resultat. Det var et nydelig sted. Den mest lidenskapelige fiskeren av oss burde jo absolutt være den som fikk gleden av å dra fisk i land, storfisken glapp, og undertegna var den som dro opp den eneste - men den var flott! Bare ta en kikk på bildet. - og jeg må innrømme: Jeg tror jeg stadig vil foretrekker ørretfiske i et norsk fjellvann framfor rottefangst i risåkre i Thailand.... Midt i elveosen var det idelle sted å fyre opp stormkjøkkenet. Det ble en skikkelig smak av ørret på alle - og forøvrig steikt pølse og brød - samt kaffi! Bedre er det ikke mulig å få det! - og tro det eller ei - Rune og Knut hadde årets første dukkert (dessverre ikke fotografisk dokumentert...)

Det ble ettermiddag før kursen ble satt heimover. Vi lever en stund på slike dager! Vi er heldige som bor midt i et landskap med så flotte kvaliteter!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det høyrest flott ut! Skulle gjerne vore med! Imponerande med badinga! (Men eg er vel ikkje den vanskelegaste å imponere når det gjeld bading?!!?)

Anonym sa...

Du glemte aa nevne valrossen!!!!

Og slik skriver du LINDSEY!!!

Bare saan til nestegang liksom. Men flott tur...