19. mars 2008

Selv i tørketid klarer vestlendinger finne regn!

Plaskregn, lyn og torden midt i varmeste tørketid i Thailand? Høres kanskje merkelig ut, men som gode vestlendinger klarte vi finne det her også. Enda det ikke har regnet en dråpe her siden før jul. Men i går kveld var det en realitet: Etter at himmelen hadde grånet mer og mer, kom de første tordenskrallene, og kort etter plasket det ned. Siden mørket var falt på, var det vanskelig å fange det inn med kameralinsen – så dere får tro oss på vårt ord. For den tørre jorda, gjorde det nok godt, selv om det sikkert bare ble ’som en dråpe i havet’. – men i dag var i hvert fall luftfuktigheten merkbart steget. Men kanskje var det fuktigheten som ga naboen mot til å få svidd av litt tørt gras og lauv? Det så heller skummelt ut i de tørre omgivelsene – men naboen selv, som så til det hele, så svært så avslappet ut. Og det gikk faktisk helt fint!

Så er vi jo midt i påskuka. Litt rart å oppleve det midt i en annen sammenheng, og uten det vanlige høytidspreget som vi har stått midt oppi hvert år gjennom hele livet. Det er som vi må si det høyt til oss selv, og minne hverandre på hvilken dag det er – at det faktisk er skjærtorsdag i morgen. Men – vi har faktisk påskeforberedelse her også: I går malte vi påskeegg som henger på grønne (plast-)gåsungegreiner i et hjørne i stua. Men sammen med påskekyllinger og påskemarsipan gir det en stadig påminnelse om hvilke viktige dager det er!

Men to uker i Thailand består ikke først og fremst i å få med seg mest mulig av hjemlige tradisjoner. Vel så mye handler det om å oppleve – ja, nettopp Thailand. Og da er en ting sikkert: Thaimaten er i seg selv en fantastisk opplevelse. Ja, den må rett og slett oppleves. Og de daglige turene ut på ulike restauranter for å spise middag (for rundt 50 kr for oss alle) hører til de uunnværlige høydepunktene.

I dag var det isan-mat som sto på menyen – det vil si tradisjonell mat fra området her, Isan-distriktet. Og isan-mat betyr mat som spises med fingrene! Klebrig ris som pakkes til en liten ball, dyppes i dressing og spises med salatblanding og f.eks. grillet kylling.

Fantastisk!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk for glimta frå Mukdahan!
Så kjekt å sjå!
Vi gler oss med dykk!
Her lavar snøen ned og i morgon er det påske-andakt på Silsetfjellet og påskevandring i kyrkja her om kvelden.
Me har alle ungdomane heime og det er kjekt! Hels folket!

Anonym sa...

Kjekt at de vil dela litt med oss av det de opplever om dagane.Ja, dette er nok "andre boller" bokstaveleg talt.Høyrest spennande ut med all denne maten..
Her er det snø og slaps og ganske surt, men eg har hatt meg ein tur ut likevel. Har nytt feriedagane. Laurdag morgon reiser eg nordover. Gler meg til det.
Helsing Ingvild

Østbygård sa...

Eg likte denna siå veldig godt !! Veldig fint naturpreg over den !! Ta en tur innom gården vår da vel :) www.ostbygard.blogspot.com