17. juli 2008

NMS's GF 08 er over

Hos oss har vi på en måte levd med NMS (Det Norske Misjonsselskap) sin generalforsamling 2008 tett på livet i minst et par år - ettersom Kari påtok seg oppgaven med å være leder for hovedkomitéen som har hatt ansvar for planlegging og gjennomføring.
Og det er et arbeid de - sammen med alle underkomitéer - må ha gjort på en veldig god måte - for - GF ble en virkelig flott samling som nå er over. Flotte bibeltimer - flotte kveldssamlinger - flott sang - gode forhandlinger - godt tilrettelagt på alle praktisk måter.
Og vi må ha plass for noen få bilder - og begynner med et bilde av musikk- og forsangergruppen - der vi finner både vår nevø Geir (på bass - og sammen med Kristin Minde ansvarlig for sang- og musikkopplegget) og hans kone Anne Marit. De gjorde en fantastisk god jobb!

Og så et bilde fra åpningsmøtet med både Kari og programkomitéens leder, Rune Minde, i bunad.

Så er det ikke til å komme forbi at lørdagskvelden ble en helt spesielt uforglemmelig kveld - med samtale mellom Per Arne Dahl og Per Tveit omkring hans fantastisk produksjon - og hans liv gjennom de siste årene sterkt preget av MS - en samtale som munnet ut i kveldens store overraskelse: Sissel Kyrkjebø som var kommet ens ærend til Bergen for å være med og gi Per Tveit sin hyllest!

Men det var ikke bare slike spesielle ting som gjorde GF til en så fin opplevelse. For oss var det for eksempel av spesiell verdi å ha med våre egne, Kjartan, Eirin og Kaja, under hele GF - heime fra Thailand. Og sammen med dem Sim - deres gode medarbeider fra kirken i Mukdahan. Det gjorde sterkt inntrykk på mange å høre henne fortelle fra sitt arbeid. På bildet er hun sammen med Norlys Nilsen som var tolk for henne under morgenbønn i Baptistkirkens lokaler. (Ved siden av henne et av bildene som var utstilt under hele GF.)

For første gang var et slikt arrangement også tilrettelagt med grønn profil og godkjent som miljøfyrtårn. På bildet ser vi miljøvernminister Erik Solheim overrekke (og gi klem) til hovedkomitéens leder - Kari ...

Men aller viktigst og til aller størst oppmuntring for veldig mange var nok det som ble sagt og vedtatt i selve forhandlingene, der det kom klart fram at NMS i viktige spørsmål for vår kirke og misjonsarbeid ønsker å være en tydelig del av de grupperinger som vil ha sin basis og identitet i Bibelens budskap til oss fra vår Gud!

Og da er det flott å se at nye generasjoner også er med og fyller lokaler og scene - til sist illustrert ved et flott motiv der vi har med både Kaja (i blå t-skjorte midt på bildet) og niese Åslaug på huk ved hennes side - samt Geir med sin bassgitar - der alle barnegruppene under lørdagens familibibeltime framførte sanger sammen med Bjarte Leithaug og hans datter Astrid.

Og så får vi jo i ikke mindre grad fortsette å leve med NMS tett på - ettersom Kari med stort flertall ble valgt til landsstyrets leder for de neste tre årene - en stor og utfordrende oppgave som hun ser fram til med stor spenning! Og har du lyst å lese mer om GF eller NMS, er det bare å klikke her: GF/NMS

Ingen kommentarer: