9. juni 2006

2.pinsedag - Stølsmesse - Fjelltur

En bloggberetning som ikke lenger er helt fersk - men - vi har dessverre hatt litt vansker med tilgangen på bloggsiden - så vi får si: Bedre seint enn aldri - her kommer litt om vår 2.pinsedag:

2.pinsedag ble en fantastisk flott dag. Utgangspunktet var støls-messe på Bergsviksetra kl 12.00. Spenningen var stor - ryktet fortalte at det var bratt opp - og at setra var for langt nede i skogen. Vi gjorde vårt beste for ikke å skremme folk bort - og likevel være realistiske. Bratt var det - i alle fall deler av stien. Og skog var der. Men - du verden - det var en flott tur - og tiden holdt - akkurat en time for vår del, med økende utsikt - og seter på en fantastisk koselig liten flate - med plass til mye folk. Og det siste var bra - for så mye folk har det ikke vært på stølsmesse på flere år - de som talte, kom til omtrent sytti. Var det 2.pinsedag som var lagelig? Været var i alle fall og defini-tivt på vår side! Kanskje den fineste dagen på ukevis - med en morgen uten en sky på himmelen! Fantask stort å sitte der sammen og synge "Herre Gud, ditt dyre navn og ære" - "Gud, du er rik" - "Fagert er landet" - til toner av Anne Merethe på horn - og å forkynne for en lyttende forsamling i bakkehellingen.

Men for mange av oss ble det bare første delen. Mens noen etter hvert dro samme veien ned igjen, tok andre i vei motsatt retning - videre til fjells for å nyte mer av den fantastiske dagen. Deriblant vi - sammen med Eivind, Bjørg, Olga, Elin, Karny (75) og Kari M. Noen gikk det litt langsom for oppover-bakke - men hva skal en vente når en er 75 og plages med kols - da er det bare imponerende uansett - andre hadde sine vansker etter at høyeste punkt var passert og vi skulle ned igjen - men ingen klaget - det ble bare en fantastisk flott tur - og da vi var vel nede til Molland - etter en tur på 5 1/2 time, hadde Bjørg og Eivind sytt for å få satt på pannen med raspekaker og serverte middag til samtlige! Utrolig flott gjestfrihet! Takk skal dere ha! Og takk til Gud som gir oss så flotte dager og opplevelser!

Ingen kommentarer: