21. juli 2006

Noen første inntrykk fra Thailand

Vi har vært to døgn i Thailand. Å gi dekkende beretning om opplevelsen av de første døgnene, er nesten umulig. Først og fremst har det vært møtet med Kaja, Kjartan og Eirin. Det har vært utrolig kjekt - ikke minst å oppleve fortroligheten og gleden til Kaja.
Det er et fantastisk trivelig bosted de har fått - faktisk på landsbygda, i et vakkert hus i en frodig hage, med Thailands landsbygd som naboområde, med rismarker, høns og hunder. Allerede de første dagene har vi blitt mer kjent med både Phibun, som er en ganske liten by - eller kanskje landsby - og med den større byen Ubon. Ulikehetene i det vi ville kalle standard er stor, men den menneskelige standard synes være like stor uansett ytre vilkår.
Vi har vært på markedet i Phibun og kjøpt deilige frukter - og kanskje er det fisken vi fikk servert i besøk i går kveld som ligger nede til høyre på det ene bildet - ved siden av levende fisk i baljene med rennende vann ....
Vi har vært på ute-restaurant ved bredden av Moon-elva og spist deilig thai-mat, og vi har vært og spist på flott hotell i Ubon. Og mye mer har vi allerede opplevd - vi får ta med litt etter hvert - og avslutte denne mini-rapporten med et glimt av fotball-kampen på plenen ved huset til Kjartan og Eirin mellom guttene fra internatet som er knyttet til kirken her, og ledere og presten i menigheten her - halvannen times supertrim i 35 grader varme! NB: Legg merke til far og sønn midt på og til høyre i bildet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Fantastisk!! Me gler oss med dykk! Håpar de får ei fin veke på eiga hand no når vertsfolket startar opp att på kvardagen!