1. aug. 2006

Mukdahan - nye muligheter for kirken?

I Mukdahan bygges der ny kirke og kirkesenter. Den som har fulgt litt med på bloggen til Kjartan og Eirin, vet litt om det, og om forhåpningene de sammen med misjonen og kirken har til det nye senteret som er i ferd med å ta form. Mukdahan er en by i sterk vekst, den ligger ved Mekong-elva på grensen mot Laos, og den nye firefelst hovedveien som skal føre fra Thailand, gjennom Laos og til kysten i Vietnam, går gjennom byen. Den nye brua over Mekong-elva er allerede i ferd med å bygges ferdig med mye økonomisk støtte fra Japan. Her bygges det nye kirkesenteret på en flott og sentral tomt - både kirkehus, bygg for utadvendt presentasjon av kirken, kurssenter for utvikling av menighetsbyggende arbeid og bolig for prest, er allerede i ferd med å bli reist, og ventes å være klare for å tas i bruk innen ganske kort tid.
Sammen med gruppen fra Sunde menighet fikk vi besøke senteret sist onsdag. Imponerende å se hvor langt de allerede er kommet. Og spesielt flott å møte og høre Sim, evangelist, (nummer to fra venstre på bildet) sin iver og engasje-ment, som ikke venter på ferdige bygg, men allerede har bygget opp et betydelig arbeid med husgrupper nesten hver kveld uken gjennom. Det skal bli spennende å se hva som vil skje her i tiden framover. Og selv om ingenting er avgjort, er det ingen hemmelighet at det er her Kjartan, Eirin, Espen og Maria håper å få arbeide når språkskolen er ferdig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjekt å få høyre nytt frå dykk att! Skjønar at de har fullt program! Det høyrest spennande og kjekt ut, og eg har full forståing for at bloggen får andreprioritet!!