15. aug. 2010

Ferien forlengst forbi

Ja, den er nok det. Søndag for en uke siden var siste sommerferiedag. Og hva gjorde vi i ferien? Ja, se det er jo standardspørsmålet når vi er kommet til denne delen av året. Sommerjobb - svarer jeg. Riktignok ikke helt rett - den våkne bloggleser vil allerede ha registrert at vi i hvert fall en uke bare hadde det flott sammen med Lukas Theo, Trude og Thorbjørn. Og at jeg har plukket blåbær nesten ved hyttedøra.
Men når det er sagt: Sommerjobb. Vi skal jo flytte - har vi tenkt - til høsten. Og nå tror vi det virkelig kan skje. Det har skjedd mye med huset vårt på Seim i sommer. Kari har malt, jeg har gjort mye rart - og vi har hatt kjempemye og god hjelp av Kyle - en dyktig og veldig hyggelig amerikaner, for tiden i 'landflyktighet' i Lindås - sammen med sin ekte strilekone og to barn. Her i full gang med sliping av gulv med innleid slipemaskin. Ikke alle gulv, men alle 'nye' furugulv. Og på bildene lenger nede vil dere se at resultatet er strålende. Det blir fint å møblere på slike flotte gulv. Forøvrig har han gjort alt fra tapetsering til maling, flislegging, listing, gulvlakking... Vi hadde nok aldri kunnet nå i mål allerede nå uten denne gode hjelpen.
Og kjøkkenet er vi virkelig stolt av - det gamle furukjøkkenet malt og fornyet med ny benkeplate og vask, glassfliser over platen, nytt gulv og ny komfyr og oppvaskmaskin.

Badet er helt nytt - og utvidet! - til hele 2,5 x 1,5 m! Men det blir bra når alt er ferdig - med baderomsplater, gulvflis og ny baderomsinnredning. I andre 'enden' blir det toalett og dusjhjørne. En del gjenstår, men bildet skulle gi et visst inntrykk.

Og - for dem som vet hvordan det så ut oppe - hvem skulle tro at disse møblene er stuet inn på det gamle 'kjøkkenet til Maria'?
Det skal bli et flott arbeidsrom og gjesterom.

Og slik blir altså stuen - med nyslipt og nylakket gulv, og med nymalte vegger og dører. Enda gjenstår litt - bl.a. ny ovn. Vi skal nok komme tilbake med mer når det endelig blir klart for innflytting - forhåpentligvis i høstferien?

Det blir spennende å ta det i bruk - et nytt kapittel i livet - selv om vi begge tenker - i alle fall enn så lenge - å fortsette i våre respektive jobber, men med litt mer rettferdig fordeling av arbeidsreise.

1 kommentar:

Kjartan, Eirin, Kaja og Mathea Sørheim sa...

Dette var virkelig flott! Gleder oss veldig til å komme på besøk til Seim neste gang vi er hjemme.

Godt jobbet!