12. apr. 2006

Thorbjørn heime

Så var Thorbjørn heime fra sin rundtur kloden rundt. Gleden i velkomst-delega-sjonen var oppriktig da han kom ned trappen fra ankomsthallen på Flesland flyplass mandag kveld. Godt å ha ham heime igjen - godt at de har hatt en vellykket tur og fått oppleve det meste av det de hadde som mål for reisen. Og en interessant tanke at neste gang Thorbjørn har fødselsdag, har han bak seg et år med bare 364 dager....! (Påskenøtt: Hvor ble den tapte dagen av?)
Nå er det påskehøytiden som står for døren, og farmor er kommet på påskebesøk. Det tror vi blir veldig kjekt. Kjekt å ha henne her igjen. Det har faktisk gått en del tid siden sist. Det var visst i sammenheng med Kjartan sin ordinasjon sist påske.
I palmehelgen var vi en tur til Seim og 'inspiserte' oppussingen av huset vårt, der Bente og Rune er i ferd med å installere seg. Det ser veldig bra ut. Her heime har best mulig opprydding fram til helgedagene tatt betydelig tid. Vi får komme tilbake til litt billedreportasje i skikkelig 'Heime hos'-stil. Med nytt kamera (digitalt speilrefleks - Canon) burde det gå bra.
Påskeuken er helt etter innarbeidd tradisjon. I morgen drar vi til Fjon Fjellkyrkje for nattverdgudstjeneste på ettermiddagstid. Det pleier være en fin opplevelse. Langfredag blir det gudstjeneste i Solheim kyrkje, påskedagene i Sandnes og Frøyset. En stor opplevelse å få leve med i påskehendelsene ved å måtte gå inn i det ved arbeidet med gudstjenestenes tekster og salmer.

4 kommentarer:

Kjartan, Eirin, Kaja og Mathea Sørheim sa...

Velkommen heim Thorbjoern! Veldig kjekt aa ha deg paa besoek i Thailand.

God paaske til alle!

Anonym sa...

Godt å lese at Thorbjørn har fått beina planta på Masfjordsk jord att! Velkommen! Eg, sykkelen og kaffitraktaren min ser med stor forventning fram til å ha ein barsk fetter i nærheten! Her på Nordmøre er heile gjengen samla og det er stor trivsel. God påske til alle Sørheimane i Masfjorden, på Seim og i Thailand!

Anonym sa...

Velkomen heim, Thorbjørn!! Flott at du er heime, og at du har hatt fin tur!! Gler meg ti å høyre frå turen! kanskje litt i bestemor sin 85-årsdag?

Anonym sa...

Anonymos er framleis meg!!
Me har det fint her. Kjekt å ha ungdomane heime!! Farfar har også vore her nokre dagar, reiser heim i morgon. Kjekt å ha han her også. Me har hatt bra ver og nokre skiturar innimellom. No reiser snøen rundt huset, har hatt snø her heilt til no. No overtek hjorten. Talde over 50 dyr her ein kveld..