6. apr. 2006

Torsdagskveld

Ja, det ble en lang søndag. Men fint. Både med gudstjeneste på Frøyset og gudstjeneste med konfirmantene på Solheim. Med tema 'Konfirmasjon'. Også videre gjennom uken har jeg opplevd at blomster ikke bare vokser i prestegardshagen. Noen buketter ser dere på bildene: En bukett fem-åringer som har gått på dåpsskole i Frøyset i vinter - en bukett 2.klassinger som var på påskebesøk i Sandnes kyrkje i dag formiddag - og en bukett barn (og voksne) i fullt arbeid i barneforeningen på Sandnes. Dette halvåret har barneforeningen måttet finne seg i å ha møtene i kyrkjelydssalen i kirken på grunn av oppussinga i prestegarden. Vi håper vi er på plass igjen til høsten. Det har nok ikke vært så enkelt å lage så mange ting til barneforeningsbasaren på grunn av det. Men vi håper det skal gå bra likevel. Vi vil gjerne ha mange penger å sende til misjonsarbeidet i Thailand.

Oppussingsarbeidet går framover. Badet har fått veggene på plass, bispesalen er delt, gulv er slipt og delvis lakkert. I alle fall er lakklukten så intens på vårt soverom i kveld at der er det ikke aktuelt å tilbringe natten. Det blir vel en råd. Kari har i alle fall ordnet seg veldig så smart: Hun var blant dem som sørget for å ha flybillett tilbake fra Oslo på SAS/Braathens samme dag som cabin-personalet har sørget for streik. Så hun tilbringer natten i sovekupé på NSB.

Vel, jeg får vel gå og se om jeg finner en soveplass. I morgen er det både 2. og 4.klasse på påskebesøk i Solheim kyrkje. Så det er kanskje en idé å samle litt krefter. Men til helgen er det frihelg. Så det skal nok gå bra. Ja, faktisk - det er bare kjekt å ha skoleklasser på besøk i kirken. Mange gode kommentarer og spørsmål får man også. Den samme pjokken som i kirken i dag ikke kunne forstå hvorfor de drepte Jesus enda han bare var snill, hadde god forklaring på hva beltet/snoren på prestekjolen skal være godt for: Det er for å holde magen oppe....

Forresten - har du lyst å lese litt mer om liv og virke i Masfjorden, kan du jo gå til heimesiden for Masfjorden kommune http://www.masfjorden.kommune.no/ - der kan du laste ned hele påskenummeret (pdf-format) av det kombinerte kyrkjelyds- og kommune-info bladet vårt - 'Masfjordingen' - med forside laget av en av konfirmantene våre til temaet 'Hva forbinder du med konfirmasjon' - under første konfirmantleiren i høst - forøvrig samme konfirmant som ble døpt under gudstjenesten ved avslutningen av andre leiren! Jo, her er mange flotte ting å oppleve i kyrkjelydsarbeid i Masfjorden også!

2 kommentarer:

Anonym sa...

kjekt å lese om livet i masfjorden!! Eit litt underleg liv høyrest det riktig nok ut til å vere.. I alle fall om ein tenkjer på det som skjer innafor husets fire vegger. Eg synes at de er utruleg tolmodige og flinke til å ta det som det er!
Ønskjer dykk i alle fall ei fin påskehelg! Og gratulerer med den heimkomne sonen!!

Anonym sa...

Det er altså eg som er anonym.. har gått inn i ei ny rolle..