6. okt. 2007

Sommer og høst der mye har hendt

Det har skjedd mange ting, og vi har fått være med på mye de par siste månedene. Det har med andre ord blitt ganske travelt - men det har vært mye som har vært veldig flott og kjekt å få oppleve - helt fra vi var på Indremisjonsforbundets generalforsamling i IMI-kirkens lokaler i Stavanger siste uken av ferien. Det var en flott samling med svært god oppslutning og mye flott inspirasjon til fortsatt arbeid i en spennende sammenheng med store utfordringer. Ikke akkurat dager for den store fotoaktiviteten, men i det minste illustrert med bilde av en veldig fin scene-montasje over mottoet "Norge for Jesus".
Vel heime fra GF og ferie, har det tatt flere uker før vi har kommet i vanlig virksomhet med normale helger og gudstjenester. Men 'uvanlige helger' betyr gjerne spennende og litt annerledes utfordringer. Første helga etter ferien var viet stølsmesse. Være var i utgangspunktet det aller beste - skodde og skyer hang langt ned i fjellsidene. Men folk lar seg ikke stoppe - ved Blådalsvatnet og hytta til Else og Harald Kvingedal samlet det seg et 50-talls mennesker. Else og Harald er selv ikke lenger i stand til å være med, men hadde gitt oss fri disposisjon av hytta. Heldigvis var været så bra at vi kunne holde oss utadørs - og etter samlinga kunne noen av oss dra videre opp i fjellet - forbi Nordkvingesetra og til Storevassegga og få tilfredsstillelsen av å få skrevet navnet i fjelltrimposten der også, - og ut over dagen ble være bare bedre og bedre.
Andre helg etter ferie ble heller ikke ordinær gudstjenestedag - tredje helg i august er fast dag for Bjørn-West marsjen - dette året den 25 i rekka. Været var gråere enn helga før - og det ga sterkt utslag i deltakertallet på marsjen - helt nede i 268 - mer enn halvering fra fjoråret. Jeg var selv i den halvparten som sto over, og konsentrerte meg om friluftsgudstjenesten ved Stordalen Fjellstove som nå er blitt en tradisjon - i et samarbeid med Masfjorden kommune om å ha den i sammenheng med en friluftskonsert. Det var nok ikke så mange som samlet seg foran sceneteltet, men forholdene tatt i betraktning likevel bra. Og de som under paraplyer og sydvest trosset regnet, fikk med seg en flott konsert med folketoner framført av gruppa Olemann - der siste del av gruppenavnet er første del av navnet til vår egen toraderspesialist, Annette Torsheim - og en gudstjeneste med musikk av blåsergruppe fra Kulturskolen.
Siste helg i august var for oss - som Kari har skrevet annet stede på bloggen - først og fremst Geir og Anne Marit sin helg. Men - søndagen morgen måtte jeg la bryllup og familie gjøre sitt, og selv dra til Fjon Fjellkyrkje og 2o års jubileum. Utrolig å tenke at vi alt har hatt dette flotte stedet i ordinær bruk så lenge. Det ble fullsatt hus med Grete og Olaf Sigurd Gundersen som hedersgjester. Og det gleder veldig å se at stedet blir verdsatt og stadig samler så mange entusiastiske medarbeidere.
Allerede tirsdag var vi igjen tilbake på Fjellkyrja - denne gang for å samles til de årlige bibel- og feriedagene. Nok en gang fullsatt hus - og - denne gangen med mor (farmor) som en av deltakerne. Det var veldig kjekt. Vi hadde flotte dager både innadørs og ute i fjellet.
Langt fra alt som har skjedd disse par månedene er med i dette resymeet. Dette er bare noen glimt. Det er ikke alt som er like seriøst heller. Men det gjør ikke mindre godt av den grunn. Av de svært verdifulle, uhøytidelige hendelser, er de halvårlige utfluktene sammen med nærmeste kolleger. Første mandag i september lot vi travelhet være travelhet og dro i vei. Ikke så langt, men vi hadde det veldig trivelig - med tidlig ettermiddagskaffe på hytta vår på Skår - veldig interessant besøk på Strilamuseet på Seim, med omvisning ved Marit Konglevoll, samt en bedre middag på Lindås Brygger for tradisjonell avrunding utpå kvelden med kaffi heime hos Gunvor. Det er utrolig flott å ha kolleger en kan trives så godt med både i høytidelig og seriøs sammenheng.

Ingen kommentarer: