18. mai 2008

Flott 17.mai

Denne gang var det ikke bare presten i familien som måtte forberede tale til 17.mai. Med stor spenning - og glede - har den kvinnelige delen av huset i lengre tid hatt fokus på utfordringen å ha talen for dagen i heimbygda, Seim. En oppgave hun løste på utmerket måte og til stor glede for svært mange av de som fylte salen i Strilatun.

Men - når man får gleden av å være tilbake på heimtrakter, er det selvsagt ikke bare det som skjer fra talerstolen som har sin verdi. Å møte gamle kjente - noen enda mer langveisfarende på heimbesøk enn dagens taler - er stort ekstrabonus. Og nå er det proklamert i alles påhør at det trolig bare vil være et par-tre år til vi ikke bare er så se på Seim som gjester, men trolig er blitt fastboende i gamlehuset på Skår. Så er det sagt.

Vel - Seim eller tradisjonell dag med gudstjenester på Frøyset og Sandnes - en flott 17.mai nok en gang - velsignet med landets flotteste 17.mai-vær over Vestlandet for en gangs skyld! Og vi må ta med et stemningsfullt bilde av Frøyset i morgensol - på vei til dagens gudstjeneste.

Ingen kommentarer: