15. mai 2008

Vår i Norge

Det er vår! Vi har hatt en noen fantastisk flotte uker og kjent både lys og varme. Det gjør godt. Men - som det sikkert kan anes av bildet, er det en tid som pollenallergikere har sine problemer med. Heldigvis er vi ikke blant dem som har slitt mest med slikt, og har kunnet nyte de flotte dagene selv om arbeid også krever sitt.
Men arbeidet bærer også preg av vår, og bildene under kan få illustrere litt av det. Femåringene har i hvert sokn hatt sine dåpsskoleavslutninger og viser med stolthet sine diplomer. Og en bukett smilende konfirmanter får få representere ett av vårens flotteste eventyr! For det er virkelig flott når kirkene fylles til randen av festkledde og festglade mennesker og det er unge, glade og spente tenåringer som er i sentrum.
Håpet er at festen og gleden også har sitt fokus på den virkelige gleden i konfirmasjonstidens meninge - gleden over at Jesus ønsker ha oss som sine disipler!
Og med våren er også ny sesong i gang med for tur- og fjellglade mennesker. Annen pinsedag er i ferd med å bli dagen for forsommerens stølsmesse. En veldig velegnet dag ser det ut for. Bakkene ved gamle Mollansstølen fyltes i hver fall etter hver et femti-talls mennesker i alder fra 6 mnd til nær 80 år. De fleste etter å ha forsert den noe bratte 'Seterbrekko'. På bildet under har Kari akkurat nådd toppen - med god moralsk støtte de siste kneikene av Toralf Mjanger.

Flott å kunne holde gudstjeneste på denne måten!

Og nå er det bare å gjøre seg klar og vente på 17.mai!

Ingen kommentarer: