2. des. 2007

...i travle høstmåneder

Hva er det så en bestefar og landsens prest driver med i stadig mørkere høstmåneder - så han ikke en gang har tid å følge opp med de jevnlige innspill på husets blogg? Tja - det er jo alt det vanlige, selvsagt - og litt styremøter av diverse art. Og av det vanlige - men veldig kjekke, så har vi selvsagt hatt konfirmantleir! Nå er det blitt over en måned siden, men med kjekke konfirmanter og flotte ledere som er villige å bruke fritid på noe de fleste av dem til daglig ikke har medansvar for, er det utrolig kjekt og inspirerende å få være med på. Og så er det jo en mulighet til å prøve å finne på et og annet som både kan være moro og litt nytt - som her, med trillebårkjøring med bind for øynene og passasjeren som los. Da er det om å gjøre å kunne stole på hverandre....


Men det har også vært en høst med mer enn det vanlige.

Vi har hatt stort jubileum for Solheim kyrkje - som har blitt grundig og flott pusset opp, utvendig og innvendig - noe som virkelig trengtes. Resultatet har i alle fall blitt veldig bra - til glede for både menigheten og oss som har vår tjeneste der. Og jubileet ble markert med flere flotte arrangement - seniortreff, 'fødselsdagsbesøk' av alle klassene ved Matre skule, salmekveld der ikke minst Brekke Mannskor imponerte, og flott gudstjeneste med fullsatt kirke første søndag i november. Og gjennom hele uka en spennende utstilling av gamle dåpskjoler med hver sine historier, og av slik 'typiske' gamle Jesus-bilder som mange har hatt i heimene sine. På bildet ser vi noen av de yngste elevene fra skolen betrakte dåpskjoler - påkledd dokker - med stor interesse.


Og så har jeg jo vært i Roma - sammen med samtlige kolleger i prostiet - en del av dem med ektefelle - mandag til fredag etter jubileumsuken/-helga. Det var kjekt og interessant. Ingen tvil om at det er en by som rommer mye historie som også er en del av vår fortid. Og selvsagt var det nettopp det som fikk beslaglegge det meste av tida - og den som måtte ha interesse av å se litt av det vi så, kan enda en ukes tid finne bilder i billedalbumet mitt. Her bare et lite glimt fra vårt besøk i Colosseum.


Og heime her? - Jo - her skjer da ting her også. Ikke alt krever tid og innsats fra oss selv. Omsider er jo arbeidet på huset kommet litt i gang igjen. Tilbygget på nedsiden har maskiner tatt seg av og gjort kort prosess med, og arbeidet med å få opp nytt, er så vidt kommet i gang.


Og vår lille båt kunne ikke godt måtte tilbringe stort mer tid på sjøen - den fikk etter hvert bare besøk av oss hver gang den måtte øses for vann - noe som forresten måtte skje forholdsvis ofte. Men nå er den trygt i land og står tørt og godt under tak i naustet, vasket og klar for ny sesong når varmen vender tilbake noen måneder fram i tid.


Og så er det jo bare å forberede seg for ny førjulstid. Fredag sendte vi pakken med julegaver til Thailand, og i dag er det første søndag i advent. Vi har tent adventlys ved gudstjenesten i Sandnes kyrkje, vært på skolemusikkens julemesse på Sandnes skole, - og de nærmeste dagene blir det en god del fat med julegrøt når barne- og ungdomslag skal ha sine siste samlinger før jul. Så nå nærmer det seg for alvor jula her hos oss også!

Ingen kommentarer: