29. mai 2007

2.pinsedag på Matrestølen

Stølsmesser er blitt tradisjon, og 2.pinsedag ser ut til å være en vel egnet dag. Omlag 55 mennesker - i alle aldre - hadde sett opplysningene om bratt sti og gåtid på halvannen til to timer som en utfordring. Bestemmelsesstedet var Matrestølen som ligger 560 moh, der de første 500 m går nokså rett opp. Det er ikke lenger de gamle stølshusa som står der. Rognald Matre fortalt hvordan de i jakten på Bjørn-West folka ble brent ned på slutten av krigen av tyske tropper, og i årene etter satt opp igjen slik de står i dag.

Det ble en velig fin dag og god stemning ved hytteveggen til Ivar og Malfred Matre. Og været så absolutt på vår side: skiftende skydekke og øket temperatur etter uker med heller kjølig luft. Godt å kjenne at sommeren nærmer seg.


Etter stølsmessen og påfyll av kaffi og nistemat ble det gjort høyst ulike valg for returen. En del la nok vegen ned igjen samme veg som de kom opp bl.a. Kari i følge med Edith (Matre), mens andre valgte andre løsninger. Sammen med Rognald la vi kursen mot Hesfjellet (774) over Haugsvær. På vegen dit nådde vi igjen Frode og Magnhild. Ved foten av varden på Hestfjellet, der vi hadde en fantastisk utsikt over hele Masfjorden og langt ut til oljerigger i horisonten, ga vi oss god tid til å nyte tilværelsen før vi bega oss de 700 meterne rett ned til sivilisasjonen igjen.


Fantastisk å oppleve slike dager. Takk for flott turfølge til Rognald, og takk til både ham og Edith for avslutning på dagen med betsuppe, middagskvil i godstolen, kaffe - og ikke minst: god prat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Der skulle eg gjerne ha vore!!

Kjartan, Eirin, Kaja og Mathea Sørheim sa...

Har dere lite å gjøre for tiden? Utrolig mange oppdateringer!

Vi gleder oss i alle fall over at denne bloggen har slått ut i full blomst, og vi gleder oss stort å reise hjem til Norge om to uker. Det blir godt å treffer dere alle igjen.