20. mai 2007

Gud signe vårt dyre fedreland!

Vi har feiret vår grunnlovsdag nok en gang - og det er langt mer enn talemåte når vi kan si at vi enda en gang har feiret den i frihet og fred! Det er bare å kaste et blikk på verden omkring, så ser vi hvor priviligert vi er. Derfor er det med dypt følt takknemlighet vi gleder oss over denne årlige feiringen - på en fantastisk tid av året.

En flott dag ble det også. Værspesialistene ga oss ikke store forhåpninger - skjønt, for en gangs skyld var de dagene før fullstendig i villrede. Men de beste forhåpninger slo til - det ble både flottere og varmere enn vi kunne forvente.

Dagen startet 'som vanlig' 06.00: Med ferdiggskriving av preikemanus for dagens gudstjenester... og selvsagt flaggheis og frokost - for så å kunne nå ferja over fjorden kl 08.40... Ganske hektisk start i grunnen ... Denne gang for å holde gudstjeneste et nokså uvant sted: I grendahuset på Solheim!

Det opplevdes i grunnen veldig greit - med nær på fullsatte stolrader. Og grunnen til alternativt lokale: Kirken på Solheim er under oppussing til det store jubiléet til høsten: 125 år.

11.30 la ferja fra land på nytt - for å ta oss tilbake til Sandnes og ny gudstjeneste - med omtrent like mye folk - denne gang i tradisjonelle benkerader. Fortsatt ganske hektisk - men for resten av dagen et noe mindre bundet og tett tidsskjema: Kransenedlegging ved minnestøttene ved kirken, prosesjon til skolen

og samling i gymsalen med tale for dagen og betasuppeservering. Taler for dagen? Ei av våre flotte nabojenter - Randi - i sin tid klassevenninde av Kjartan - som holdt ei flott tale med vekt på lokalsamfunnets verdier og framtidige utviklingsmuligheter og -behov!
Men dagen var ikke slutt: På Seim var Åshild og Petter kommet dagen før, og vi hadde avtalt rømmegraut på hytta vår sammen med dem og Ingvild. Så det var på tide å pakke det nødvendige og dra av gårde - til en veldig trivelig kveld og avslutning på dagen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tusen takk for gode dagar saman heime! Og takk for den flotte avslutninga av nasjonaldagen i hytta i Karihaugen!
Ein entusiastisk, men akk så tilårskomen forsamling...